رشته نقاشی فضایی را ایجاد می کند که هر دانشجوی خلاق متناسب با توان ، سلیقه ، دانش و ذهنیت خویش ، دنیای خاص آفرینندگی خود را در آن می یابد و در نتیجه می تواند آثاری را خلق کند که باعث تحول خود و در مرحله بعد جامعه اش گردد . این رشته به آموزش سبک های برجسته نقاشی معاصر ایران و جهان می پردازد و در کنار آن دانشجویان دروسی مثل طراحی ، اطلاعات و مبانی هنرهای تجسمی ، تاریخ هنر و تاریخ عمومی نقاشی را می گذرانند . یک دانشجوی رشته نقاشی در طی تحصیل در دانشگاه می آموزد که خوب ببیند ، تحلیل کند ، دانش خود را وسعت ببخشد و آن چه را که یاد گرفته است در سطوح مختلف اشاعه بدهد . به همین دلیل اگر فردی قریحه و ذوق نقاشی نداشته باشد ، با ورود به رشته نقاشی فقط یکسری اطلاعات به دست می آورد و بازدهی نخواهد داشت .
دروس این رشته در طول تحصیل شامل : مبانی هنرهای تجسمی ، کارگاه طراحی ، کارگاه عکاسی پایه ، هندسه مناظر و مرایا ، کارگاه چاپ های دستی ، کارگاه حجم سازی ، تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی ، هنر و تمدن اسلامی ، آشنایی با هنر در تاریخ ، کارگاه طراحی دو ، نقاشی دیواری ، کارگاه نقاشی دیواری ، کارگاه نقاشی ، تاریخ عمومی نقاشی ، تجزیه و تحلیل و نقد آثار نقاشی ، کارگاه طراحی سه ، کارگاه نقاشی دو ، کارگاه نقاشی سه ، مرمت آثار نقاشی ، طرح عملی جامع ، طرح و رساله نهایی .
دانشگاه های پذیرنده : الزهرا(س) – تهران – زنجان – سمنان – کرمان – اهواز – رشت – هنر اصفهان – هنر تهران – یزد – نیشابور – غیرانتفاعی علم و فرهنگ تهران – غیر انتفاعی آپادانا شیراز – غیرانتفاعی ارم شیراز – غیرانتفاعی جهاد یزد – غیرانتفاعی سوره تهران – غیرانتفاعی فردوس مشهد – غیرانتفاعی کمال الملک نوشهر – غیر انتفاعی مارلیک نوشهر – غیرانتفاعی مازیار نور – غیرانتفاعی هنر شیراز .
نظرات دانشجویان این رشته :
← بهترین امکان بهره مندی از تکنیک های متفاوت نقاشی ، استفاده از استادهای متفاوت و آشنایی با روش های متفاوت آنها است. زیرا اگر خود را با سلیقه یک استاد هماهنگ کنید ، سبک شخصی خود را به دست نمی آورید و اساتید معمولا با سلیقه خودشان آموزش می دهند و بیشتر تمایل دارند دانشجو را به سلیقه خودشان نزدیک کنند . در ضمن تنها تکنیک کار شده در دانشگاه رنگ روغن و اکرولیک بود.