mashhadartexam

مهندس مسعود حَکمی Masoud Hakami

mashhadartexam

مهندس مسعود حَکمی Masoud Hakami

مصاحبه با رتبه ی یک کنکور هنر ۹۰

یاسمن فرازان توانسته است  رتبه ی یک کنکور هنر ۹۰ را کسب کند. او متولد ۱۳۷۲ است، در هنرستان در رشته ی گرافیک تحصیل می کرده و یک خواهر کوچکتر از خود دارد، به موسیقی های کلاسیک و محلی علاقه داشته و بازی های رایانه ای نیز یکی دیگر از سرگرمی های او می باشد اما همانطور که خودش می گوید توانسته در طی کنکور تا حد زیادی آن ها را کنار گذاشته و بر روی درس هایش تمرکز کند. او یکی از هدف هایش برای کسب رتبه ی یک را جبران محبت های والدین و اساتیدش بیان می کند.

 

- آیا برای والدینتان مهم بود که رتبه ی یک بیاورید؟

پدر و مادرم تاکید داشتند که کسب رتبه ی برتر چندان مهم نیست ونبایدخود را از نظر روحی درگیر این مسئله کنم. آنها حتی تا رتبه ی ۵۰ را هم برای من رتبه ای عالی می دانستند و بر به دست آوردن رتبه ی اول اصراری نداشتند. البته قبولی در دانشگاه های تهران برای آنها مهم بود ولی بیشتر قبولی من در رشته و دانشگاه مورد علاقه ام برایشان اهمیت داشت.

برای خودتان چطور؟

من تلاشم را برای کسب رتبه ی اول می کردم زیرا می خواستم تلاش و محبت های اساتیدم و خانواده ام را به بهترین نحو جبران کنم و اینگونه از آنها تشکر کرده و باعث سر افرازیشان بشوم. برای همین رتبه ی اول را راه خوبی برای رسیدن به این هدف یافتم.

- غیر از آزمون های سازمان سنجش در آزمون های دیگری هم شرکت داشته اید؟

تنها در آزمون های سنجش و خود آموزشگاه سی رنگ که در میان دانش آموزان اموزشگاه برگزار می شد شرکت می کردم.

با توجه به اینکه شما در همه ی آزمون های سازمان سنجش رتبه یک کسب می کردید، وقتی به شما خبر دادند که رتبه ی یک کنکور هنر را کسب نموده اید چه احساسی داشتید؟

می دانستم که جواب کنکور در اواسط مرداد ماه اعلام می شود و شنیده بودم قبل از اعلام تمامی نتایج رتبه ی نفرات برتر کنکور به صورت تلفنی به آنها خبر داده می شود.به همین دلیل در این ایام بسیار نگران بودم و بعضی اوقات فکر می کردم نتایج این نفرات اعلام شده و من جزو آنها نبودم.اما زمانی که آقای دکتر خدایی با من تماس گرفتند مطمئن شدم نفر اول کنکور هستم.

چند ساعت در هفته درس می خواندید؟

قبل از عید در حدود ۵۰ تا ۶۵ ساعت در هفته درس می خواندم.اما بر خلاف آنچه اساتید و دیگران می گفتند از بعد از عید ساعات درس خواندن من کمتر شد و به ۴۰تا ۵۰ ساعت کاهش یافت. اما حالا که به این اعداد و ساعت ها فکر می کنم کاملا از برنامه ی خودم و میزان درس خواندنم چه قبل ازعید و چه بعد از آن راضی هستم.

- آیا از اول برای رتبه ی یک درس می خواندید و برنامه ریزی کرده بودید؟

حتی در تابستان هم فکر می کردم که می توانم رتبه ی بسیار خوبی در کنکور هنر بدست بیاورم. اما کمتر به خودم اجازه می دادم که تا حد رتبه ی یک تخیل خود را پیش ببرم! ولی با گذر زمان و طی شدن آزمون های متعدد این باور در من ایجاد شد که می توانم حتی رتبه ی یک را هم کسب کنم و دیگر این مسئله برای من یک خیال و آرزوی غیر قابل دستیابی نبود.

- آیا در طول سال حس بریدن از درس را داشته اید؟ در چه مقطعی؟ چگونه با آن کنار آمدید؟

بله، فکر می کنم این اتفاقی است که برای تمام کنکوری ها حداقل یک بار پیش می آید. در ایام عید به مدت یک هفته به خودم استراحت داده بودم و اصلا درس نخواندم. بعد از این استراحت طولانی دوباره درس خواندن کمی برای من مشکل شده بود. اما چون می دانستم هدفی که انتخاب کردم نیاز به تلاش زیادی دارد، دوباره مثل قبل درس خواندم.

آیا تشویق اطرافیان در کسب رتبه ی یک برای شما تاثیر گذار بود؟

بله، به دلیل همین تشویق ها هم بود که من به خودم اعتماد پیدا کردم که می توانم رتبه ی خوبی را از آن خود کنم.

- آیا دوستان و همکلاسی ها به شما روحیه می دادند، با فضای رقابتی آموزشگاه چگونه کنار می آمدید؟

خیلی وقت ها پیش می آمد که از بدست آوردن رتبه ی یک نا امید می شدم یا احساس می کردم که به قدر کافی درس نمی خوانم و می توانند کسانی باشند که از من بیشتر تلاش کرده و رتبه ی بهتری کسب کنند. اما دوستان و اطرافیانم همیشه به من امید می دادند و این را نیز به من گوشزد می کردند که نباید رتبه های خوب سنجش باعث غرور من شده و از تلاشم کم کند .چون خود کنکور هم رقابت است به نظر من درس خواندن در جایی که رقابت واقعا معنا داشته باشد در این یک سال در نتیجه ی کنکور می تواند موثر باشد.

و خدا را شکر در سال گذشته این محیط در آموزشگاه ما وجود داشت و در کنار اینکه هر کس سعی می کرد بهتر یا بهترین باشد برای یکدیگر آرزوی موفقیت داشتیم و داریم.

رشته ی دانشگاهی مورد علاقه؟

گرافیک و طراحی صنعتی، البته به رشته های صنایع دستی و انیمیشن هم علاقمند هستم.

آیا در خانواده کسی را دارید که شغل هنری داشته باشد؟ و یا مرتبط با رشته ی مورد علاقتون باشه؟

پدر من منتقد سینما است و دختر عمه ام در رشته ی گرافیک در هنرستان و نقاشی در دانشگاه هنر و تهران تحصیل کرده است.

- آیا به بازار کار رشته ی مورد علاقتون فکر می کنید؟ یا برای علاقه شخصی دوست دارید آن را ادامه بدهید؟

فقط دنبال علاقه نیستم، چون ریسک بزرگی برای آینده است و البته نمی توان بازارکار این رشته را هم از این سن پیش بینی کرد. مخصوصاًطراحی صنعتی برای یک دختر.

- به نظر شما دانشگاه تا چه حد در موفقیت افراد در آینده تاثیر گذار خواهد بود؟

هستند کسانی که در دانشگاه خوب درس می خوانند اما فرق چندانی با کسی که در یک دانشگاه معمولی درس خوانده اند ندارند و افرادی هم با وجود درس خواندن در دانشگاه های معمولی بسیار موفق شده اند. البته نقش دانشگاه بی تاثیر نیست اما در رشته های هنری که مهم ذوق و خلاقیت و توانایی افراد است نمی توان تنها دانشگاه را موثر دانست.

- آیا در زمان کنکور به کارهای دیگری هم می پرداختید؟

سعی می کردم اوقاتی را هم به سرگرمی و ورزش اختصاص دهم. اما فعالیت جدی یا کلاس متفرقه نداشتم.

آیا به مصاحبه و استفاده از تجربه های رتبه های برتر سال گذشته هم توجهی داشتید؟

در تمام طول سال به دنبال کارنامه، مصاحبه یا حتی اسمی از رتبه های برتر یکی دو سال گذشته بودم اما متاسفانه نتیجه ای نداشت. بعضی اوقات فکر می کردم شاید اگر کارنامه ی یکی از آنها را می دیدم که درصد های خیلی بالایی هم نداشته باشند می تواند تلاشم را در درس خواندن کاهش دهد.

به نظرت رتبه های برتر کنکور چه تفاوتی با سایر افراد دارند؟

شاید مهمترین تفاوت عزم و اراده ی آنها و حفظ روحیه در طول یک سال کنکور باشد و اینکه به خودشان و دانسته هایشان اعتماد کرده و به توصیه های اطرافیان و مشاوران خود عمل کردند.

تاثیر آموزشگاه را روی موفقیت خودتان چگونه می بینید؟

در مورد گروه های آزمایشی دیگر نمی توانم نظر بدهم. اما می دانم در کنکور هنر به دلیل متنوع بودن دروس و متنوع تر از آن منابع هر درس که اکثراً در میان کتاب های درسی هنرستان هم پیدا نمی شوند، کلاس کنکور می تواند موثر باشد. همچنین در آموزشگاه بر خلاف مدرسه محیط کاملا کنکوری است و هدف همه کنکور است، نه معدل پیش دانشگاهی که تاثیری هم بر نتیجه ی کنکور ندارد. من در آموزشگاه سی رنگ توفیق پیدا کردم از محضر اساتید بزرگی بهره ببرم و از ایشان سپاسگزارم.

به نظر شما مشاور و برنامه ریزی درسی تا چه حد در موفقیت و کسب یک رتبه ی خوب تاثیر گذارمی باشد؟

تا قبل از کنکور هیچ وقت برای کارها و درس هایم برنامه ی مشخصی نداشتم. ولی برنامه ریزی برای کنکور واقعا لازم است که این را آقای نجومیان به من یاد داد. در این ایام کم کم از برنامه های سبک شروع کردم و در آخر به روزی ده،دوازده ساعت درس خواندن در روز رسیدم که هیچ وقت تصورش را نمی کردم. با برنامه است که متوجه می شویم یک کتاب ۴۰۰ صفحه ای را هم می توان راحت در طول یک ماه کامل یاد گرفت.

با توجه به اینکه شما در دو گروه ریاضی و هنر شرکت کردید و در گروه ریاضی هم رتبه ی بالایی کسب نمودید به نظر شما کدام یک سخت تر بوده است؟

در مورد خود کنکور به نظر من در سوالات عمومی ریاضی دو درس واقعا راحت و دو درس تقریبا سخت وجود داشت. اما در سوالات هنر تمام چهار درس عمومی تقریبا سخت بودند. مخصوصا معارف..! شاید دلیل این تفاوت این باشد که طراحان محترم کنکور تصور می کنند کنکور هنر از دیگر کنکورها راحت تر است. حتی هنوز کسانی هستند که خیال می کنند کنکور هنر فقط طراحی است!

اما در مورد درس خواندن در طول سال، به نظرم تنوعی که در دروس هنر وجود دارد در ریاضی کمتر دیده می شود و تمام منابع درسی این کنکور و دیگر گروه های آزمایشی مشخص است در حالی که در کنکور هنر اینگونه نیست..! که این هم از دلایل مشکل تر شدن کنکور هنر می باشد.

اگر بخواهید کنکور هنر را در چند جمله خلاصه کنید، چه چیزی می گویید؟

متنوع بودن دروس اختصاصی آن مشکلی بود که خود من با آن مواجه شدم، اما حالا که به آن فکر می کنم متوجه می شوم شاید غیر از سال کنکور هیچ وقت دیگر درس هایی مثل موسیقی به من آموزش داده نخواهد شد، ولی دانستن مقدماتی از این دروس برای هر هنرمند در هر رشته ای لازم است.

طراحی سوالات کنکور هنر و دروسی که در هنرستان آموزش داده می شود (و یا نمی شود..!) با یکدیگر همپوشی ندارد و انگار این آزمون برای کسانی گذاشته شده که از رشته هایی غیر از رشته های هنرستان می خواهند هنر را ادامه بدهند!

برای کسانی که امسال در کنکور موفق نشدند چه توصیه ای دارید؟

تنها راه موفقیت کنکور نیست شاید باید راه های دیگری را امتحان کنید. کسانی هم هستند که در سال گذشته از تمام توانایی خود استفاده نکردند، نا امید نشدن و تلاش بیشتر برای سال آینده را به آنها توصیه می کنم.

برای کسانی که امسال برای اولین در کنکور هنر شرکت می کنند چطور؟

یکی از توصیه هایم این است که پیش دانشگاهی را به صورت غیر حضوری بخوانند، زیرا معدل آن در کنکور موثر نیست و نشستن در کلاس های پیش دانشگاهی، انجام کارهای عملی آن و… وقت زیادی از یک کنکوری را بیهوده تلف می کند، چون ممکن است در خوش بینانه ترین حالت تنها یک پنجم سوالات کنکور از دروس پیش دانشگاهی طرح شود.

- حرف آخر؟

یک سال شاید به نظر زیاد بیاید، اما وقتی به نتیجه ای که می تواند در آینده ی هر کس داشته باشد فکر کنیم واقعاً بهای اندکی است.