mashhadartexam

مهندس مسعود حَکمی Masoud Hakami

mashhadartexam

مهندس مسعود حَکمی Masoud Hakami

معرفی دانشگاه هنر

دانشگاه هنر بزرگترین مرکز آموزش عالی رشته های هنری در ایران است . مرحله تأسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه به سال 1358 برمی گردد. پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به منظور پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری جامعه اسلامی و گسترش هنرهای گوناگون به ویژه هنرهای اسلامی ، همچنین تعلیم و تربیت نیروی هنری و فرهنگی مؤمن به فرهنگ اسلامی ، بومی و سنتی و آشنا ساختن این نیروها با فرهنگ کهن ایران ، اسلام و جهان ، ایجاد یک مرکز آموزش عالی هـنر در برنامه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری قرار گـرفت . به همیـن منـظور در پی ادغـام پنج مؤسـسه آمـوزشی هنـر قبـل از انقـلاب
( دانشگاه فارابی ، دانشکده هنرهای تزئینی ، دانشکده هنرهای دراماتیک ، هنرستان عالی موسیقی و هنرکده موسیقی ملی ) و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مجتمع دانشگاهی هنر در سال 1358 بوجود آمد، و در سال 1362 بازگشایی و رسماً به فعالیت پرداخت.
با گسترش وتوسعه کمی وکیفی فعالیتهای آموزشی وپژوهشی دانشگاه از جمله ایجاد رشته های متعدد درمقاطع کارشناسی وکارشناسی ارشد ورشد جمعیت دانشجویی این مجتمع بر اساس مصوبه شورای گسـترش آموزش عالی از سال1370به دانشگاه هنر تغییر نام یافت و با چهاردانشکده هنرهای کاربردی ، هنرهای تجسمی ، سینما و تئاتر و پردیس اصفهان فعالیت خود را ادامه داد.
دانشکده موسیقی در سال 1373 و دانشکده معماری و شهرسازی در سال 1380 پس از اخذ مجوز به مجموعه دانشکده های دانشگاه هنر افزوده شدند. دانشکده پردیس اصفهان نیز از سال 1379 بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی از مجموعه دانشگاه هنر منتزع شد.
این دانشگاه در زمینه توسعه تحصیلات تکمیلی نیز گامهایی مؤثر برداشته است که از اهم آنها می توان به برنامه ریزی و برگزاری دوره دکترای پژوهش هنر برای اولین بار در کشور توسط این دانشگاه اشاره کرد

در سال 1336 اداره کل هنرهای زیبای کشور به عنوان اولین سازمان فرهنگی و هنری، مجوز تأسیس اداره‌ی هنرهای دراماتیک را صادر کرد. هنرکده هنرهای دراماتیک در سال 1343 با مجوز وزارت فرهنگ و هنر سابق تأسیس شد. هدف این هنرکده تربیت افرادی بود که در تمامی امور مربوط به نمایش از قبیل نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، دکور و صحنه آرایی توانایی داشته باشند. پس از مدتی رشته‌ی سینما و تلویزیون نیز ایجاد شد و در سال 1349 هنرکده به دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک تغییر نام یافت و به فعالیت خود ادامه داد. بعد از انقلاب اسلامی در سال 1358 مجتمع دانشگاهی هنر از ادغام چند مؤسسه آموزش عالی از جمله دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک ایجاد شد. بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها در سال 1362 این دانشکده با عنوان دانشکده‌ی سینما و تئاتر به عنوان زیرمجموعه‌ی مجتمع دانشگاهی هنر به فعالیت اداد. هم اکنون دانشکده سینما و تئاتر دارای دو رشته کارشناسی و چهار رشته کارشناسی ارشد است.

کارشناسی و کارشناسی ارشد سینما

کارشناسی نمایش

کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش

کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی

کارشناسی ارشد تصویر متحرک


در پی ادغام مؤسسات آموزش عالی، از جمله هنرستان (1338) و هنرکده موسیقی (1350) و تشکیل مجتمع دانشگاهی هنر، رشته کارشناسی موسیقی در سال 1368 ایجاد شد و زیر نظر دانشکده هنرهای کاربردی به فعالیت پرداخت. پس از موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سال 1373 دانشکده‌ی موسیقی به عنوان اولین دانشکده موسیقی در تاریخ ایران با دو رشته کارشناسی موسیقی و موسیقی نظامی ایجاد شد و در پردیس کرج استقرار یافت. از عمده فعالیت‌های آموزشی این دانشکده از سال 1373 تا کنون می‌توان به برنامه ریزی و راه اندازی 3 رشته کارشناسی ارشد و افزودن 2 رشته کارشناسی به مجموعه رشته‌های دانشکده اشاره کرد. در حال حاضر این دانشکده دارای 3 رشته در مقطع کارشناسی و٣رشته در مقطع کارشناسی ارشد است.

کارشناسی و کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی

کارشناسی و کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی جهانی

کارشناسی موسیقی نظامی

کارشناسی ارشد آهنگسازی




تاریخچه تاسیس دانشکده معماری و شهرسازی

فعالیت گروه معماری و شهرسازی دانشگاه هنر از سال 1378 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته شهرسازی در مجموعه پردیس کرج آغاز شد و پس از اخذ مجوزاز شورای گسترش آموزش عالی در سال 1378 دانشکده معماری و شهرسازی در فضایی به مساحت 2600 متر مربع تاسیس شد و در سال 1379 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته معماری فعالیت خود را در دو گروه شهرسازی و معماری گسترش داد . با توسعه دانشکده ، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد معماری در سال 1383 وکارشناسی ارشد معماری داخلی در سال 1384 آغاز گردید..همچنین در سال 1384رشته شهرسازی به مهندسی شهرسازی ارتقاء یافت ودر ادامه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری در سال 1386 آغاز گردید. در سال 1389رشته کارشناسی ارشد طراحی شهری ودر سال1391رشته کارشناسی ارشد انرژی و معماری ومدیریت پروژه ساخت اقدام به پذیرش دانشجونمودو در همین سال دوره دکتری تخصصی رشته شهرسازی نیز تاسیس گردید.در حال حاضر این دانشکده با پیشینه 13 سال فعالیت آموزشی و پژوهشی دارای 15 نفر عضو هیات علمی است که از این تعداد ، 2 نفر دانشیار ، 11 نفر استادیار و2 نفر مربی ( شاغل به تحصیل در دوره دکتری ) می باشند.همچنین یک نفر از اعضای هیات علمی گروه شهرسازی با مرتبه استادیاری در سال 1390 به مقام بازنشستگی نائل شدند . این دانشکده دارای 8 کارگاه تخصصی ، سالن اجتماعات و تعداد 13 کلاس درس می باشد. از برنامه های بلند مدت و بنیادی دانشکده معماری و شهرسازی تاسیس دوره دکتری معماری ودکتری تاریخ و مبانی معماری اسلامی، همچنین تاسیس رشته های کارشناسی ارشد معماری منظر ، تکنولوژی معماری ، معماری سبز (پایدار) ، تاریخ و مبانی معماری ایران ، مدیریت و طراحی در بحران ، مهندسی طراحی بیمارستان و در مقطع کارشناسی ، رشته معماری داخلی می باشد.و نیز تاسیس رشته های، مدیریت توسعه شهری ، برنامه ریزی مسکن ، احیای بافت های شهری فرسوده و تاریخی ، آمایش سرزمین در مقطع کارشناسی ارشد می باشد