چندی است که از گوشه و کنار خبرهای جالبی مبنی بر برگزاری کنسرت هایی در ایران برای نوازندگان مطرح جهانی شنیده می شود. «کیتارو»، «ونجلیس»، «ولدوس»و «ژان میشل ژار» نوازندگانی اند که بدون شک دنیا نه تنها مردم ایران بلکه مردم دنیا با نام آن ها آشنایند. به همین سبب پیگیری ها لازم برای فهمیدن صحت این اخبار را از سوی انجام دادم.
پس از گفتگویی که «موسیقی پارس» با یکی از عوامل برگزاری این کنسرت ها صورت داد، تنها می توانیم این مژده را بدهیم که نه تنها این اخبار صحت دارد بلکه در پی آن اخبار خوب و قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که به زودی و پس از قطعی شدن از سوی پایگاه خبری تحلیلی «موسیقی پارس» مطرح خواهد شد. اخباری که بی شک در تاریخ موسیقی ایران به عنوان اتفاقی بسیار خوب ثبت خواهد شد و بدون شک نقطعه ی عطف و خوشحال کننده ای برای دوستداران موسیقی خواهد بود.
در این بین، تنها اخباری که شاید بتوان از قطعی بودن آن خبر داد، برگزاری کنسرت افرادی بود که در ابتدا نام برده شد؛ یعنی «کیتارو»، «ونجلیس»، «ولدوس» و «ژان میشل ژار»، همینطور تاریخ برگزاری کنسرت «کیتارو» که ۲۳ و ۲۴ مهر ماه سال جاری در تالار بزرگ کشور که پوستر آن در وب سایت www.domomusicgroup.com/kitaro قرار گرفته است و طراحی آن را «حسام حاجی پور» انجام داده است. خبر بعدی نیز برگزاری کنسرت نابغه ی پیانوی جهان «آرکادی ولدوس» در تالار وحدت و برگزاری کنسرت «ژان میشل ژار» پسر آهنگساز فیلم «محمد رسول الله» در جزبره ی زیبای کیش است. در آینده ی بسیار نزدیک و پس از قطعی شدن بسیاری از مسائل، «موسیقی پارس» جزییات دیگر کنسرت های مطرح شده را در اختیار مخاطبان خود قرار داده است.
لازم به ذکر است که علاقهمندان میتوانند برای تهیه ی بلیت این کنسرت ها، به وبسایت www.tehranticket.com مراجعه کنند.
در پایان شما را دعوت می کنم که نگاهی کوتاه و مختصر به زندگی این ۵ هنرمند مطرح در عرصه های بین المللی داشته باشید.
ماسانورى تاکاهاشى – “کیتارو”
«کیتارو»آهنگساز و نوازنده مشهور ژاپنی،برنده جایزه گِرَمی و خالق اثر بیبدیل موسیقی مستند «جاده ابریشم» به همراه ارکستر سمفونیک تهران خواهد بود. نوازنده ی چیره دستی که پیش از این نیز تمایل خود را نسبت به برگزاری اجراهایی در تهران به سبب اجرای اثر «جاده ابریشم» بر مسیر جاده ی ابریشم اعلام کرده بود.
نام اصلی او ماسانوری تاکاهاشی است که در ۴ فوریه ۱۹۵۳ در شهر تویوهاشی در کشور ژاپن به دنیا آمد و بعدها دوستانش نام مستعار کیتارو را برای وی برگزیدند. در خانواده ای متولد شد که همگی شغل دهقانی را برای خود برگزیده بودند لیکن او از بچگی خود را با اطرافیانش متفاوت یافت پس بدون داشتن هیچ معلمی شروع به نواختن گیتار کرد و تا به امروز طبق گفته خودش هیچ معلمی او را در یادگیری و نواختن موسیقی یاری نکرده و او همیشه با گوش سپردن به احساساتش قدم در راه نهاده است.
در سال ۱۹۷۷ دو آلبوم نخستش «داستان ماه کامل» و «بهشت» را منتشر میکند. پس از موفقیت آلبومها و اجرای چند کنسرت، شبکه تلویزیونی «ان اچ کی» برای ساخت موسیقی سریال مستند «جاده ابریشم» به سراغ او میآید. نمایش این مستند و انتشار آلبوم آن، موجی از شهرت و محبوبیت بینالمللی را به همراه دارد که در نهایت منجر به بردن جایزه گرمی و جایزه ی گلدن گلوب و ساخت موسیقی فیلم «بهشت و زمین» برای الیور استون کارگردان آمریکایی میشود. وی تاکنون ۳۰ آلبوم منتشر کرده که بسیاری از آنها جزو پرفروش ترینها بودهاند. او سابقاً ساکن ایالت کلرادو در آمریکا در مزرعه شخصی خود بود، اما هم اکنون ساکن شهر سباستوپل در شهرستان سونوما در شمال سانفرانسیسکو است.
ونجلیس
ونجلیس (با تلفظ درست ونگلیس) ادیسیوس پاپاتاناسیوس در ۲۹ مارس ۱۶۴۳ در شهر کوچکی در نزدیکی والوس یونان متولد شد. ونجلیس یکی از معروف ترین سرایندگان و آهنگسازان یونان محسوب می شود. او تاکنون تنظیم کننده و سازنده بسیاری از آهنگ ها و تعداد زیادی موسیقی فیلم بوده. وی زیاد در انظار عمومی ظاهر نمی شود و به ندرت مصاحبه می کند. به شایعات و مسائل حاشیه ای بی توجه است و تمام تمرکز خود را به کارش معطوف می کند.
ونجلیس از چهار سالگی شروع به نواختن پیانو کرد و در ۶ سالگی اولین تصنیف خود را برای عموم اجرا کرد. از همان زمان کودکی استعداد خود را در موسیقی نشان داد . والدینش سعی کردند با گرفتن معلم خصوصی او را تشویق کنند اما او به آموزش های رسمی جواب نداد. خود ونجلیس در این باره می گوید: همیشه احساس می کنم که نمی توان همه چیز را از طریق آموزش های کلاسیک یاد گرفت چرا که این تجربهها و اندوخته های فردی هستند که در نهایت نتیجه می دهند. ونجلیس با اکثر سازهای موسیقی آشنایی دارد؛ او سراینده، تنظیم کننده و تهیه کننده نیز هست. تهیه بیش از ۲۰ آلبوم، ساختن موسیقی برای بسیاری از فیلم ها (از جمله فیلم «فتح بهشت» که با استقبال منتقدان روبرو شد)، برنامه های تلوزیونی، تئاتر و رقص های باله او را تبدیل به پرکارترین آهنگسازان جهان کرده است.
ونجلیس یکی از معتبرترین جوایز (اسکار) را به خاطر ساخت موسیقی فیلم ارابه های آتش در ۱۹۸۲ بدست آورد. ونجلیس با اکثر سازهای موسیقی آشنایی دارد ، او سراینده، تنظیم کننده و تهیه کننده نیز هست. تهیه بیش از ۲۰ آلبوم، ساختن موسیقی برای بسیاری از فیلم ها (از جمله فیلم “فتح بهشت” که با استقبال منتقدان روبرو شد)، برنامه های تلویزیونی، تئاتر و رقص های باله او را تبدیل به پرکارترین آهنگسازان جهان کرده است.
آرکادی ولدوس
آرکادی ولدوس، پیانیست مشهور و جوان روسی در سال ۱۹۷۲ در لنینگراد به دنیا آمد. ولدوس زیر نظر پدر و مادر خود که خواننده بودند شروع به آموزش موسیقی و تحصیل در رشته صدا کرد، او پیانو را از سن هشت سالگی شروع به آموزش و نواختن کرد. آرکادی تحصیلات خود را در کنسرواتوار سن پترزبورگ آغاز و در ادامه به کنسرواتوار مسکو زیر نظر گالینا اگیازاروف رفت.
آرکادی ولدوس هنرمند جوان و با استعدادی است که از او به عنوان جانشینی برای پر کردن خلاء پیانیست افسانه ای ولادیمیر هوروویتز ((Vladimir Hurwitz یاد برده می شود. او توانست در کمتر از ده سال حضور در صحنه نوازندگی پیانو با احساس بسیار زیبا و ذوق هنری خود مخاطبان بسیار زیادی را در سراسر جهان به دست آورد.
جایزه گرامافون برای ضبط بهترین نوازنده در سال ۱۹۹۹، ولدوس جایزه آلمانی اکو کلاسیک را به عنوان بهترین نوازنده سال ۲۰۰۳، جایزه اجرای زنده در تالار کارنگی را در سال ۲۰۱۰ در وین دریافت کرد. او مشهور است به اجرای قطعات سنگین از سرگئی راخمانینف، فرانتس لیست و رونوشت از پیش ضبط شده توسط پیانیست افسانه ای ولادیمیر هوروویتز. او اکنون یک شهروند فرانسوی محسوب می شود.
ژان میشل ژار
ژان میشل ژار (سفیر یونسکو)، متولد ۲۴ اوت ۱۹۴۸ در شهر لیون فرانسه، موسیقیدان، آهنگساز و تهیه کنندهٔ موسیقی فرانسوی است. او یکی از پیشتازان موسیقی الکترونیک، عصر نو، امبینت و سینت پاپ به شمار میرود. همچنین کنسرتهای وی به دلیل نورپردازیهای حرفهای, آتشبازی و نمایشهای لیزری معروف هستند. ژار نخستین موفقیت خود را توسط آلبوم اکسیژن در سال ۱۹۷۶ به دست آورد که بی شک از مهمترین کارهای او به شمار میرود. او تاکنون بیش از ۸۰ میلیون آلبوم و تک آهنگ در سرتاسر دنیا فروختهاست. وی چند رکورد جهانی کنسرت با بیشترین بیننده را به نام خود ثبت کردهاست.
منبع اخبار: اختصاصی موسیقی پارس